× Spara upp till 50% på nästan ALLT Dickies! Se erbjudanden här
Tröjor

DICKIES SWEATSHIRTS & HUVTRÖJOR

Spana in Dickes to wears stora utbud av hoodies och sweatshirts från Dickies. Ingen tillverkar plagg med samma höga kvalitet och bekvämlighet som dem! Vi erbjuder Europas största sortiment av sweatshirts från amerikanska Dickies. Du finner ett stort urval av huvtröjor och sweatshirts i olika färger, mönster och tryck. Kolla runt på olika stilar och hitta din nästa favorittröja! Från början tillverkade Dickies endast arbetskläder och klädernas höga kvalitet gjorde att märket snabbt blev känt över hela världen. Idag tillverkar Dickies många olika slags kläder i samma höga kvalitet som när det begav sig. Här under hittar du Dickies sweatshirts och huvtröjor. Du finner allt från klassiska neutrala tröjor till den populära Harrison sweatshirten med logotyp-tryck.

Historien bakom Dickies hoodies och sweatshirts


Sweatshirts och huvtröjor är två tröjor med intressant historia. I gamla dagar var huvtröjan en fast del av fabriksarbetarens kläder. Huvtröjan blev vanlig att använda i de stora, ouppvärmda och oisolerade fabrikshallarna som snabbt blev kalla. Den ursprungliga huvtröjan blev snabbt populär bland både hantverkare och arbetare, och användes i många år endast som arbetskläder.

Sweatshirten var från början ett sportplagg. Som namnet antyder (sweatshirt=svettröja) var syftet med sweatshirten att få folk att svettas under träningen, då det ansågs hälsosamt att just perspirera. Tröjan utformades för att kunna absorbera svetten så bäraren undvek att bli kall.


En fast del i varje herrgarderob


Det tog inte lång tid före sweatshirten och huvtröjan kom att utgöra en egen kategori tröjor, där materialet var detsamma och endast huvan skiljde dem åt. Dessutom har hoodien emellanåt en känguruficka på magen. Passformen hos bägge tröjorna är ofta lös med resårband vid ärmslut och midja.

Idag är sweatshirts och huvtröjor mycket vanliga i herrgarderoben, och självklart bör Dickies vara en del där. Dickies har som sagt en lång tradition inom arbetskläder och har därför full koll på hur man tillverkar tröjor som håller länge och samtidigt är snygga – Dickies huvtröja är ett bra exempel!