× Slutrea - Spara minst 50% på ALLT!

DICKIES DENIM BYXOR

De senaste åren har Dickies introducerat uppfinningsrika designlösningar inom deras jeans-sortiment. Målet har varit att hitta en perfekt balans mellan arbete och fritid. Jeansen kommer i flera olika stilar och passform, från Carpenter Jeans till loose fit och jeans i normal passform. Det viktiga är att byxorna är slitstarka, bekväma och även finns i modeller med stretchmaterial. Självklart kan man välja mellan en mängd av klassiska blåa toner, men det finns också en svart modell för den som önskar det. Här på sidan finns dessutom denimbyxor från Dickies Heritage kollektionen. De jeansen är i White Oak denimtyg som vävts på vävar från 1940-talet. Kort sagt, här finns något för alla.

Denim har varit en del av Dickies palett från starten


Från de tidiga åren hade Dickies en stabil tillväxt tack vare att hantverkare och gårdskarlar drogs till märket. Dickies overaller var nämligen mycket användbara i de tuffaste arbetsmiljöerna. Efterhand som USA anslöt sig till andra världskriget gjorde även Dickies det, som tillverkare av miljontals av uniformer åt de väpnade styrkorna. Dickies uniformer var gjorda i ett lättare material men som hade samma hållbarhet som militärens gamla ulluniformer.

Med tiden kom postkrigsekonomin att skjuta i höjden och Williamson-Dickie tog fram en tillväxtstrategi som resulterade i öppnandet av nya produktionsfaciliteter, lagerbyggnader och försäljningsställen över hela USA. Under 1950-talet var Dickies redan väletablerade som favorit bland de amerikanska oljearbetarna. De stora oljebolagen skickade arbetarna till de nya oljefälten i Mellanöstern där de bar Dickieskläder. Williamson-Dickie trädde därmed in på den internationella marknaden. Kort därefter fortsatte utvidgningen i hela Europa, och Dickies blev en global standard för slitstarka arbetskläder.

Gör som James Dean


Under 50-talet blev James Deans stil en symbol för ungdomsuppror och social anarki. Hans obekymrade klädstil, som han både bar på och utanför vita duken, är en stor anledning till att han är en sådan kulturell ikon idag. Hans plötsliga död vid 24 års ålder gjorde både honom och hans ungdomliga stil odödlig – en stil som lyckligtvis både är bekväm och ser bra ut.

Den vita t-shirten och jeans är en stil som Dean var fanbärare för, och den har blivit ett stilval för män över hela världen. Sätt på dig ett par svarta Dr Martens-skor eller ett par high-tops för att avsluta din Dean-look med en sista fet detalj.

Denim är ett klassiskt inslag i varje garderob


Dickies har tillverkat kvalitativa arbetskläder sedan 1922 och denim har sedan begynnelsen varit en del av Dickies sortiment på ett eller annat sätt. Dickies erbjuder ett brett spektrum av arbetskläder som fyller så många behov som möjligt, och denim-jeans är en viktig del av spektrumet.

Bland Dickies jeans hittar du normala, avslappnade och lätta passformer. De mest kända arbetsjeansen för män är Dickies Carpenter Jeans tätt följda av en normalt sittande blåjeans-byxa. Folk har t.ex. använd Dickies Relaxed Fit Carpenter Jeans i årtionden nu, och det är svårt att hitta andra jeans på marknaden som är så slitstarka, bekväma och som fortfarande passar både hantverkarens och kontorsarbetarens önskemål. Dessa populära jeans är byggda för at hålla. Bland jeanstillverkare är Dickies ett märke för arbetare över hela världen.