× Slutrea - Spara minst 50% på ALLT!
Byxor

DICKIES-BYXOR, CARGOBYXOR & WORK PANTS

Europas största urval av Dickies-byxor. Hos Street To Wear har vi samlat de snyggaste modellerna från amerikanska Dickies. Här hittar du bl.a. den klassiska 874 Work Pant, den superaktuella Slim Fit 872 Work Pant och den avslappnade New York Cargo Pant. 1922 började Dickies tillverka overaller (hängselbyxor) för järnvägsarbetare och bönder. (Den ursprungliga hängselbyxan kan för övrigt fortfarande hittas och köpas i vårt sortiment.) Hängselbyxorna blev snabbt kända för sina kompromisslösa kvaliteter och Dickies sortiment utvidgades fort till att också innefatta bl.a. work pants. Idag finns ett rikt utbud av Dickies-byxor, och alla har de gemensamt att de inte gör avkall på kvaliteten.

BYXOR MED EN HÅLLBAR HISTORIA


Arbetskläder med den karaktäristiska Dickies-logotypen bärs av arbetare från nästan alla branscher och i flera av världens tuffaste arbetsmiljöer. I allt från lantbruket till oljeindustrin är Dickies Workwear känt för sina egenskaper, komfort och hållbarhet. Inte helt överraskande har arbetsbyxorna visat sig vara bland Dickies mest populära och säljs i hundratusentals varje år. 1922 var Dickies flaggskeppsprodukt en bib overall - den outslitliga hängselbyxan. Idag är de bäst säljande och mest välkända produkterna deras work pants – och särskilt Original 874-byxan som har varit tillgänglig sedan 1967.

På 1980-talet började latinos och latinas i södra Kalifornien att använda Dickies som del av sin klädstil, och i slutet av årtiondet hade Dickies blivit en fast del av regionens gatumode. Männen bar work pants med knäppta oversize arbetsskjortor eller slimmade vita t-shirts, och kvinnorna bar Dickies som en del av den pånyttfödda pin-up stilen. Denna stil blev känd som "Cholo" och kom att växa sig ut ur Latino-kvarteren och omfatta hela södra Kalifornien. I början av 90-talet blev Dickies Workwear mode på bred front bland amerikanska ungdomar. Den robusta framtoningen och kvaliteten hos Dickies-kläderna tilldrog sig unga skateboardåkares intresse, vilket resulterade i att Dickies blev ett kultmärke. Denna oväntade men välkomna utveckling spred sig till Europa där märket än idag är populärt bland unga.

När vi kallar Dickies-byxor för arbetsbyxor blir vi ofta rättade, eftersom en växande skara människor också kallar dem för finbyxor. Den klassiska modellen med pressveck, som samtidigt är otroligt slitstark, är en livräddare för dem som snabbt och enkelt vill se professionella ut. De olikfärgade Dickies-byxorna kan anpassas till livets många situationer: gråa till kontoret, blåa till arbetet på huset och varvet, och självklart svarta för alla formella tillställningar. Man behöver inte äga några andra byxor än Dickies - det är helt enkelt inte nödvändigt.

Nya tider


Under det århundrade som Dickies har funnits har tiderna förändrats – och Dickies med dem. Detta har kunnat skett särskilt tack vare teknologin. Den växande efterfrågan efter mer hållbara kläder har gjort att Dickies tillägnat sig de senaste tillverkningsprocesserna och materialen, för att på så sätt förbättra sitt produktsortiment. Dickies fortsätter med att uppvisa uppfinningsrikedom inom workwear-design för att tillmötesgå kundernas krav. Varje Dickies KHAKI-byxa är t.ex. gjord av bland annat nio stycken plastflaskor. Dessa miljövänliga byxor kräver mindre vatten vid tvättning, mindre energi vid torkning, mindre plats vid transport och behöver bytas ut mer sällan. Genom att samarbeta med REPREVE kan Dickies tillverka KHAKI-byxor av återvunna fibrer från post-industriellt fiberavfall och använda plastflaskor. Genom att förvandla avfall till tåliga arbetsbyxor hjälper Dickies till med att göra världen till en bättre plats.

Även om Dickies är stolta över sin långa och kända historik, är det tivelsutan ett företag för 2000-talet. Dickies Workwear ser mot framtiden med nya idéer och nyskapande innovationer, samtidigt som de menar att det är viktigt att komma ihåg sina rötter.

Dickies är till för dig


Du kan hitta Dickies-byxor i flera modeller, material och storlekar. Från Skinny och Slim till Original och Regular. Håll utkik efter dina favoriter härunder: bomullsbyxan, bomull/poly-blandningen, cargo pants, snickarmodellen, och varianten double-knee. De egenskaper som på ett övertygande sätt har gjort Dickies till ett världsomspännande märke visar sig i Dickies overaller, arbetsbyxor och jackor som alla erbjuder både funktion och kapacitet i en klassisk stil.

Huvuddelen av vårt urval av byxor omfattas av: Dickies 802 Slim Skinny som är bäst för alla som letar efter en mer åtsittande modell, Dickies 872 Slim Fit som erbjuder en mer skräddarsydd passform och 873 Slim Straight som erbjuder en lösare med fortfarande stilig look. Och självklart klassikern 874 med dess komfort och robusthet som används av alla från svetsaren till den trickglada BMX-cyklisten.

Dickies är fast beslutet att upprätthålla sin position i branschen genom att tillverka slitstarka funktionella arbetskläder som kombinerar kvalitet och prisvärdhet - en filosofi som har varit del av Williamson-Dickie från dag ett. Målet är att vara ett märke som ögonblickligen känns igen och samtidigt har ett gott renommé, oavsett var i världen man befinner sig.