× Slutrea - Spara minst 50% på ALLT!
874 Work Pant

DICKIES 874 WORK PANT

Dickies 874 Work Pant är den klassiska arbetsbyxan som introducerades i början av 70-talet och idag är den mest sålda arbetsbyxan i USA. Denna byxa har förärats smeknamnet ”O Dog pant”. Anledningen är att old school-byxan ofta bars i Los Angeles latino-områden, gärna tillsammans med en rutig skjorta i samma stil som Dickies skjorta Sacramento. Dickies 874 är en byxa med lös passform och raka ben. Om du vill ha en slim fit-modell av samma byxa finns Dickies 873. För en ännu tightare modell finns Dickies 872, som för övrigt är en storsäljare nu för tiden. Byxorna är tillverkade i kraftig och slitstark twill. Materialet håller i flera år och efter ett år får det den rätta ”arbets-looken”. Byxbenen har pressveck som skapas tack vare en särskild ångteknik som har en lång historia hos Dickies. Ångtekniken uppfanns nämligen av The Williamson Dickie Company, efter att ägaren hade sett sin hustru med papiljotter ånga håret! Nedanför finner du ett stort utbud av snygga 874-byxor från Dickies. Byxan finns i flera färger för olika smaker och tillfällen. 874:an från Dickies är bekväma att bära, slitstarka och har en läcker design. En superbyxa helt enkelt!

Dickies är ett tvättäkta workwear-märke


Dickies startade som en tillverkare av arbetskläder. Deras mål var att skapa hållfasta och välgjorda arbetskläder för många amerikanska arbetare.

Tyget skulle vara slitstarkt och klara påfrestningar av olika slag. Samtidigt skulle materialet vara bekvämt att ha på sig och tillåta stor rörelsefrihet. Man menade att hållfasthet och komfort gav de bästa förutsättningarna för att göra ett bra arbete.

Grundarna av Dickies hade också ambitionen att producera arbetskläder till förnuftiga priser. Tanken var att alla amerikanska arbetare skulle ha tillgång till ordentliga arbetskläder som höll dem varma om vintern och gav ventilation om sommaren. Med workwear från Dickies fick man bägge delar.


Mycket mer än bara arbetsbyxorr


Med tiden har Dickies blivit något mycket större än bara ett märke för arbetskläder. Idag kan Dickies-produkter ses i gatumiljön och på modevisningar (och förstås fortfarande på arbetsplatser.) Dickies har med andra ord en bred publik.

Dickies har blivit mycket populärt bland skateboardåkare och förklaringen är troligen plaggens lösa och bekväma passform samt den höga hållfastheten. Det sistnämnda är ett kännetecken för Dickies 874. Förmodligen spelar den stilrena designen också in i byxans popularitet. Håll ögonen öppna om du besöker en skateboardbana någonstans i världen, chansen är nämligen stor att du kommer att få se flera Dickies-produkter bäras på kreativa sätt!

Även bland så vitt skilda subkulturer som hiphoppare och rockare finner du många Dickies-kläder. Dickies är som sagt ett märke som har funnits av entusiaster i flera olika kretsar. Oavsett vilken stil du har är chansen stor att du kommer glädjas av ett par Dickies 874-byxor.


Använd dina Dickies 874-byxor vid olika tillfällen


Modellen Dickies 874 har pressveck på benen, två framfickor och två invändiga bakfickor, precis som på ett par chinos.

Om du bär dina Dickies 874-byxor ihop med en stilig t-shirt kommer du få en klassisk och stilren framtoning. Har du istället på dig dina Dickies 874 tillsammans med en rutig skjorta och en fet hatt får du en snygg gatulook. Du kan också bära dina Dickies 874 ihop med en oversize-huvtröja och en beanie.

Med andra ord finns det gott om möjligheter att kombinera ett par 874 Dickies-byxor med massor av kläder. Testa dem ihop med din personliga stil!


Hitta dina nya 874-byxor här på sidan


Här på sidan kan du hitta massor av produkter från Dickies, och som alltid med märket kan du vara säker på att kvaliteten är i topp. Dickies 874 är tillverkade i slitstarkt twill och byxorna kan hålla mycket länge. Just därför är de också de mest sålda arbetsbyxorna någonsin i USA.

Dickies to wear erbjuder Dickies-byxor i många olika färger och du kan troligen hitta ett par som passar perfekt in i din garderob. Många av byxorna har dämpade och naturliga färger, men det finns också modeller i riktigt färgsprakande nyanser. Vad du än gillar kommer du hitta något för dig.

Med Dickies 874 får du ett par sköna byxor med en oöverträffad passform. Samtidigt får du ett par slitstarka byxor som inte är rädda för att följa med dig på äventyr, oavsett om det är ut i vildmarken, till skateboardbanan eller in i hiphop-klubben. Att byxorna dessutom har snygg formgivning, och kan stylas på otaliga sätt, gör det hela ännu bättre. Med andra ord, du kommer inte att ångra att du väljer ett par Dickies 874 work pants!